Activiteiten ivm Wereld Aarde DagAardedag: Our earth our future.

Earth Day is een zeer belangrijke natuurdag, op 22 april wordt deze dag jaarlijks internationaal herdacht. Dit gebeurd met activiteiten die tot doel hebben mensen bewust te maken van het bijzondere van de aarde en het leven daarop, Verder wordt op deze dag, op een positieve manier aandacht gevraagd voor de wereldproblematiek rondom natuur, milieu en klimaatverandering. Bezinning en plezier staan hierbij voorop.

Ook bij Stibula is er op 22 april 2019 betekenis gegeven aan deze dag. Dit in de vorm van een activiteit met kinderen uit deomgeving. Zo is onder leiding van de vrijwilligers van de Stibula Youth Volunteer Corps (SYVC) een knutsel en speldag georganiseerd rondom het thema. Op deze dag hebben de kinderen van Latour onder andere meer informatie gekregen over wereld aarde dag. Er is verder ook verteld over het belang van een gezond milieu en hoe wij met z’n allen voor ons milieu kunnen zorgen.Vergey Miles, een van de vrijwilligers van het SYVC die verantwoordelijk was voor de dag heeft deze activiteit als zeer prettig ervaren. “De kinderen hebben er heel veel uit geleerd, dat kon je merken aan de tekeningen die ze tijdens de activiteiten hebben gemaakt”, verteld Vergey. “Het was een activiteit gericht op jonge kinderen, omdat wij van mening zijn dat dat bewustwording al op jonge leeftijd moet beginnen”, gaat hij verder.

De dag begon met een presentatie over de aarde, waar de aarde uit bestond en welke veranderingen de aarde heeft meegemaakt gedurend de eeuwen. Het overal thema was “our earth our future”. Dit thema werd door middel van knutselactiviteiten overgebracht bij de kinderen. De tekeningen die zijn voortgekomen uit de activiteit hebben een plek gekregen in de Bibliotheek van Stibula. Omdat het ook tweede paasdag was mochten de kinderen na de voorlichting en knutselsessie gezamenlijk zoeken naar paaseitjes. De organisatie blikt terug op een geslaagde dag.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *