Ingebroken bij Stibula



Het is jammer om op zo een manier geraakt te worden terwijl je iets goeds voor de mensen in de buurt probeert te doen. Zoiets verwacht je niet en wij hopen dat de spullen teruggevonden worden.” Dit zegt een terneergeslagen centrumcoördinator Wilgo Koster van Stichting Buurtwerk Latour (Stibula). Hij reageert op een inbraak in het centrum woensdagochtend 6 september 2017.

Inbrekers zijn het centrum binnengetreden en hebben alle elektronische apparaten die ze konden wegdragen meegenomen. Deze spullen zijn erg belangrijk voor het werk van het centrum en het zal nu een tijdje duren voor ze weer aangeschaft kunnen worden. Juist op dit moment is de leiding van het centrum bezig om uit de eigen schaarse middelen enkele renovatiewerkzaamheden uit te voeren aan het dak en ook nog middenin de vakantie activiteiten. Ondanks deze tegenslagen zal de leiding van Stibula zich niet uit de weg laten slaan en zich door blijven inzetten voor het buurtwerk in de wijk Latour.

Volgens Wilgo Koster, coordinator van Stibula zijn er vaak meldingen binnengekomen van buurtbewoners dat jongeren na sluitingstijd op het terrein gaan, dat overigens na middernacht wordt afgesloten. De politie is hiervan op de hoogte en had extra surveillance beloofd in de omgeving. Een wachter heeft Stibula niet meer, omdat ze die niet kan betalen. Koster vermoedt dat de inbraak is gepleegd door iemand die de indeling van het gebouw kent. “De voordeur is netjes opengedaan en men is netjes te werk gegaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *