50 jaar StibulaEen mooie bundeling van jong en oud

Op vrijdag 17 maart 2017 herdacht de stichting Stibula haar 50 jarig bestaan. Deze buurt organisatie is gevestigd te Latour en is een plek waar zowel jongeren als ouderen bij elkaar kunnen komen om te ontspannen en gemotiveerd te raken. Bij de viering van het 50 jarig bestaan was deze bundeling van jong en oud ook duidelijk te zien.

De dag begon met het hijsen van de vlag door de bigi’s sma’s van de buurt. En gedurende de hele dag was het een komen en gaan van buurtbewoners, cursisten en andere vrijwilligers van de organisatie. Het officiële feest begon in de avond met een kerkdienst. Hierna konden de gasten genieten van verschillende dans en zang optredens alsook een boek presentatie over de parels van Latour. Volgens de heer Wilgo Koster, coordinator van het centrum probeert Stibula een bijdrage te leveren aan de vorming van de jongeren uit de omgeving. Dit doen ze door met vrijwilligers genoeg mogelijkheden aan sport, recreatie en educatie te creëren voor de buurtbewoners.

DE organisatie maakt het mogelijk dat scholen en buurtbewoners kunnen voetballen, basketballen en schaken. Verder zijn er nog de schaak groepen en de padvinderij groep waarmee de stichting probeert de jongeren de nodige waarden en normen bij te brengen. 50 jaar Stibula betekend voor de heer Koster daarom ook een zegening dat de organisatie de kans heeft gehad om een bijdrage te leveren, zeker omdat dit niet altijd even makkelijk gaat. Net als andere CBO’s en sociale organisaties heeft ook Stibula vaker financiële problemen en komt de ondersteuning van de overheid niet altijd zoals het hoort. Toch is het tot nu toe steeds gelukt om met de ondersteuning van het bestuur, de vrijwilligers en de buurtbewoners het centrum staande te houden.

Volgens mevr. Ilaisha Lila, een van de gasten van de avond en zelf voorzitter van jongeren groepen binnen Latour is Stibula zelf na 50 jaar nog steeds een inspiratie en een baken van hoop voor de jongeren van de omgeving. Ook de heer Fransicus van Hetten, zoon van bouwer van Stibula mr. Van Hetten, is het een hele eer dat de stiching er na 50 jaar nog staat en actief is. Volgens de heer van Hetten heeft de stichting ook tal van sport helden afgeleverd aan de samenleving.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *