Stibula Jeugd vrijwilligers korpsIn Juli 2018 is er een start gemaakt met het opzetten van het Stibula Youth Volunteer Corps, de jongeren vrijwilligers tak van Stibula. Het jeugd vrijwilligers korps zal de komende periode worden ingezet bij de verschillende activiteiten binnen het buurtcentrum. Ook zullen de jongeren helpen om nieuwe activiteiten op te zetten, speciaal gericht op de jongeren. Stibula is een sociale organisatie die al haar activiteiten uitvoert met de hulp van vrijwilligers. Door de jaren heen is het

aantal vrijwilligers binnen de organisatie afgenomen of verouderd. Omdat er een grote behoefte is aan meer mensen voor het uitvoeren van de werkzaamheden binnen de stichting was er grote behoefte aan het werven van nieuwe vrijwilligers. Gezien Latour een vrij jonge buurt is, besloot de leiding van de organisatie om de nieuwe groep vrijwilligers voornamelijk onder de jongeren van Latour te zoeken. Met behulp van de Caribbean Policy Development Center is er een project geschreven en uitgevoerd om de aanzet te geven voor het opzetten van het vrijwilligers korps. De leden van het korps komen allemaal uit de buurt. Door hun participatie als vrijwilliger binnen Latour helpen zij niet alleen actief mee aan de ontwikkeling van hun buurt, maar vergroten ze ook hun eigen kennis en vaardigheden. De jongeren krijgen verder de gelegenheid om Stibula te vertegenwoordigen bij verschillende workshops, trainingen en activiteiten in binnen en buitenland.

In september zijn de jongeren van het vrijwilligers korps op trainingskamp geweest. Tijdens dit kamp is er gewerkt aan het vergroten van de vaardigheden van deze jongeren zodat ze beter als vrijwilliger kunnen fungeren. Het is de bedoeling dat het vrijwilligers korps regelmatig wordt aangevuld met andere jongeren, die dan door de reeds aanwezige leden zullen worden ingewerkt. We hopen zo steeds meer jongeren uit Latour deelgenoot te maken van de ontwikkeling in hun buurt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *